Screens

Met de screensystemen wordt het zonlicht effectief gefilterd. Deze vericaat hangende zonwering is oorspronkelijk ontworpen voor bedrijfsmatige toepassingen maar is nu ook voor u beschikbaar. Het type screen zorgt ervoor dat u overdag naar buiten kunt kijken zonder inkijk naar binnen. De screen wordt met name toegepast in situaties waar andere zonweringssystemen niet toepasbaar zijn en is zeer windvast en daarom ideaal voor bewoners die vaak of lang afwezig zijn.
Doeken:
Het doek is geweven uit glasvezel en daarom oersterk, vochtbestendig, rot- en schimmelvrij, vet- en vuilafstotend en bestand tegen weersinvloeden. Het heeft een gewicht van ca. 525 gram per m2.Door de enigszins open structuur van het doek blijft het zicht van binnen naar buiten behouden, terwijl de inkijk overdag vrijwel nihil is.
Constructie:
De bovenbak wordt op de geleiders geplaatst waartussen het doek dat is verzwaard met een aluminium onderlat op en neer beweegt. Kap, geleiders en onderlat zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium.

Bediening:
Screens zijn te bedienen met nagenoeg alle bedieningsvormen. Voor buitenbediening wordt vaak voor het onverslijtbare oogwindwerk gekozen. Voor binnenbediening bijvoorbeeld voor band-, koord- of slingerbediening. Het summum van gemak en comfort is natuurlijk een elektrische bediening.
Geleiders:
Afhankelijk van de situatie zijn er meerdere soorten aluminium geleiders verkrijgbaar. Geleiders voor op de dag montage en geleiders voor in de dag montage. Deze laatsten zijn uitgevoerd met een haakse hoek waarmee eenvoudig tussen de muren gemonteerd kan worden. In sommige gevallen is het mogelijk om de speciale geleiders met spleetafdichting toe te passen.

Vormgeving:
Screens zijn verkrijgbaar met afgeschuinde kasten in de maten 75, 85, en 95 mm. De hoogte van de kast is afhankelijk van de hoogte van de screen.